Primum Movens logo

Deel dit artikel

Organisatie Advies

Gezond werken, vitaliteit of duurzame inzetbaarheid? Zomaar 3 bekende HR thema’s die veel organisaties belangrijk vinden. Hoe is dat bij jullie geregeld? Er wordt vast en zeker aandacht aan besteed. Maar past het ook echt bij de organisatie en de medewerkers? Het volgen van de trends alleen is niet genoeg, daarmee heb je slechts een beperkt bereik. Investeren in vitaliteit loont, dat is geen nieuws. Omdat er zoveel onder valt is het lastig kiezen. Wij helpen je effectieve thema’s te kiezen die voor iedereen werken. En we coachen en begeleiden je bij de implementatie van je beleid.

Voor Wie

Voor vooruitstevende organisaties die echt durven inzetten op vitaliteit. En die daarbij verder willen gaan dan de gebruikelijke thema’s.

Waarom

  • Gezonde en vitale bedrijven zijn aantrekkelijk op meerdere vlakken.
  • Vitale werknemers zijn bewezen positiever en productiever.
  • Dit is wat bedoeld wordt met ‘goed werkgeverschap’.
  • Inzetten op vitaliteit levert de organisatie veel op.
  • Het is financieel natuurlijk ook een slimme zet…

inhoud

Wij helpen je door eerst kritische vragen te stellen over je vitaliteit beleid. Wat heb je al gedaan? Wat werkte wel of niet en vooral waarom werkte het wel? Hoe ziet het medewerkersbestand eruit. Welke knelpunten ervaren ze op het werk en zeker ook privé. Kan en wil je daar in voorzien?

Na de vragenronde gaan we samen inventariseren welke thema’s je als organisatie wilt oppakken. Je kan namelijk niet alles voor iedereen oplossen. Veel organisaties hanteren een scheiding tussen werk en privé. Dat is heel sjiek vanuit een privacy oogpunt bekeken. En tegelijkertijd een valkuil. Veel thema’s zijn werk en privé overstijgend. Die zijn niet ineens weg als je de voordeur uitstapt.

Wij vinden vertrouwen, respect en openheid essentiële voorwaarden voor een goed vitaliteitsbeleid. En daar moet op een professionele wijze mee worden omgegaan. Door iedereen. Vitaliteit is veel meer dan ‘gezond eten en bewegen’. Het is altijd een combinatie van fysieke en mentale gezondheid. Maar ook je competenties, waarden en normen spelen een grote rol. En vergeet ook de arbeidsfactoren niet.

Als je met open en brede blik naar de organisatie en de mensen durft te kijken, dan vinden we thema’s die er voor jullie toe doen. En die ook daadwerkelijk iets opleveren. We helpen je met een tijdsplanning en kunnen per thema inspirerende en stimulerende inhoud voor onderwerpen verzorgen. Of we wijzen je op andere partijen, initiatieven en apps die bijdragen aan het realiseren van jullie vitaliteitsdoelen.

kosten

De kosten voor onze inzet worden in een maatwerkofferte verstrekt. Afhankelijk van jouw wensen en hoeveel je zelf kunt / wilt doen, maken wij een realistische inschatting. Dat kan op uur- of projectbasis. Weten hoe het bij jou of de organisatie past? Wij plannen graag eerst een kosteloos verkenningsgesprek.

Primum Movens

Als professioneel adviesbureau biedt Primum Movens zowel preventieve als curatieve trajecten aan op het gebied van Arbeid & Gezondheid.

© Copyright 2021 - Primum Movens - All Rights Reserved
Techniek: Snowfreakz Media
cross