Primum Movens logo

Deel dit artikel

Individuele Werk Begeleiding (IWB)

De verzuimbegeleiding is bij jullie goed geregeld. Natuurlijk volg je de wet verbetering poortwachter en ondersteun je verzuimende medewerkers bij hun herstel. Je werknemer is gemotiveerd en werkt zelf ook goed mee aan de re-integratie. Alle voorwaarden zijn er en toch gaat de terugkeer niet zoals verwacht. Een ongunstige werkwijze kan het herstel in de weg zitten. Vrijwel iedereen richt zich automatisch op de inhoud van het werk. En vergeet na te denken over hoe je het werk doet. Tijdens individuele werkbegeleiding leren wij je op een gezonde en productieve manier te werken.

Voor Wie

De IWB interventie is ontwikkeld voor organisaties met verzuimende werknemers waar het, ondanks alle inzet, niet lukt een (verdere) opbouw in werkuren te realiseren.

Waarom

  • IWB geeft inzicht in de juiste werktechniek.
  • Medewerkers kunnen een veilige werkwijze, onder begeleiding, in de praktijk testen.
  • 1 op 1 coaching helpt de gezonde werkwijze in te slijpen en te automatiseren.
  • Inzet van IWB draagt bij aan een compleet re-integratiedossier.
  • Gezond en efficiënt werken kan prima samengaan.

inhoud

We starten met een screening van de eerdere re-integratieactiviteiten. Daarna hebben we met de betrokkenen een gesprek over de werktaken en werktechnieken. We brengen de situatie in kaart en identificeren de belemmerende factoren in de manier waarop het werk wordt uitgevoerd.

Vervolgens gaan we naar de werkplek en checken ter plaatse hoe de medewerker de werkzaamheden uitvoert. We proberen daar te doorgronden waarom voor een bepaalde werkwijze wordt gekozen. En of dit niet anders kan.

Soms is het nodig kleine aanpassingen in de inrichting van de werkplek door te voeren. We zoeken dan samen met de medewerker naar verbeteringen met materialen die al op de werkplek aanwezig zijn. Bewust inzetten / klaarzetten van de beschikbare middelen is een slimme manier van werken.

We kiezen samen met de medewerker de meest efficiënte en gezonde technieken. Die herhalen we tijdens uitvoering van de reguliere werkzaamheden totdat de handelingen als vanzelf aanvoelen.

Afrondend maken we een korte rapportage met bevindingen en beschrijving van de geselecteerde werktechnieken bij de verschillende werktaken.

kosten

Basis Individuele Werk Begeleiding
vanaf
245

De kosten voor onze inzet zijn afhankelijk van de te analyseren werktaken. Meer gecompliceerde functies bestaan vaak uit meerdere handelingen. In een vrijblijvend verkenningsgesprek maken we altijd een reële inschatting van jullie situatie.

Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

Primum Movens

Als professioneel adviesbureau biedt Primum Movens zowel preventieve als curatieve trajecten aan op het gebied van Arbeid & Gezondheid.

© Copyright 2021 - Primum Movens - All Rights Reserved
Techniek: Snowfreakz Media
cross