Primum Movens logo

Deel dit artikel

Training Gezond Beeldschermwerken

Veel en intensief typen, muizen, digitaal overleggen of lang in dezelfde houding achter je computer zitten? Als je regelmatig achter een beeldscherm bent te vinden, zijn het vast bekende handelingen. Dankzij automatisering hoeven we ons, fysiek, steeds minder in te spannen. Mooi zou je denken. Maar ons lichaam is helemaal niet gebouwd om stil te zitten. Kom in beweging en ervaar wat dynamisch beeldschermwerken voor jou kan betekenen.

Voor Wie

De workshop is ontwikkeld voor organisaties waar medewerkers veel en intensief beeldschermwerk verrichten. En voor organisaties die dat op een gezonde wijze willen doen.

Waarom

  • In 2019 werkte 83% van werknemers ten minste een deel van de werkdag met een beeldscherm.
  • Voorlichting is verplicht… dan kan je er net zo goed het maximale uit halen.
  • Beeldschermwerk kent risico’s en ze zijn vrij eenvoudig te elimineren.
  • Variatie en dynamisch werken voorkomt klachten.
  • Je bent zelf het beste ergonomische hulpmiddel!

inhoud

Eerst kijken we samen met jou naar de risico’s van beeldschermwerk die bij jullie voorkomen. En naar andere factoren die van invloed zijn op gezond werken. Dan stellen we een interactieve workshop samen voor jouw team, afdeling of organisatie. Deze wordt altijd specifiek op jullie situatie afgestemd.

Vaak zijn de werkplekken al met goede materialen ingericht maar worden deze niet optimaal gebruikt. We nemen de risico’s door en geven voorlichting over hoe je op een gezonde wijze je werk kan doen. Je leert keuzes in werkwijze te maken en je ontdekt de (on)zin van ergonomische hulpmiddelen. Ook kijken we naar de fysieke instellingen van je werkplek. Na afloop kan je meestal zelf je eigen werkplek beoordelen en instellen.

De workshop gezond beeldschermwerken is in onze visie pas compleet als je aansluitend ook een WerkplekCheck uitvoert en een WerkplekPaspoort opstelt.

De training kan gericht op ergonomie worden ingestoken of juist meer vanuit breder perspectief worden aangevlogen. Soms stellen we een cyclus van kortere workshops voor waarin elke keer 1 specifiek onderwerp wordt uitgediept.

Onze trainingen kunnen ook (deels) op afstand als digitale sessie worden aangeboden.

kosten

Webinar
vanaf
395
E-Werkplek na webinar
25
WerkplekCheck op locatie
45

Een reeks van workshops organiseren? Dan stellen wij graag een speciale maatwerkofferte voor de organisatie op. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

Primum Movens

Als professioneel adviesbureau biedt Primum Movens zowel preventieve als curatieve trajecten aan op het gebied van Arbeid & Gezondheid.

© Copyright 2021 - Primum Movens - All Rights Reserved
Techniek: Snowfreakz Media
cross