Primum Movens logo

Deel dit artikel

Training Fysieke Belasting / Gezond werken

Duwen, trekken, tillen, sjorren of in ongemakkelijke houdingen werken? Het zijn zomaar wat voorbeelden van zware handelingen die in het werk kunnen voorkomen. Op zich is fysieke inspanning helemaal niet erg. Mooier nog; je hebt zelfs een bepaalde mate van inspanning nodig om gezond te kunnen leven. Een lijf is trainbaar en met gepaste belasting past het zich automatisch aan. Leer ook de risico’s herkennen en wat je er zelf aan kunt doen. Want wie niet sterk is, moet slim zijn!

Voor Wie

De workshop is speciaal ontwikkeld voor organisaties en medewerkers die te maken hebben met fysieke belasting willen leren omgaan met de risico’s.

Waarom

  • Zo’n 30% van het verzuim komt door fysieke overbelasting.
  • Voorlichting is verplicht… dan kan je er net zo goed het maximale uit halen.
  • Niet alle fysieke belasting kan met ergonomische aanpassingen worden verbeterd.
  • Medewerkers leren veiliger te werken.
  • Je hoeft niet ‘zwaar te tillen’ aan fysieke belasting.

inhoud

We kijken samen naar de vormen van fysiek belasting die bij jullie op het werk voorkomen. En naar andere factoren die van invloed zijn op gezond werken. Dan stellen we een interactieve workshop samen voor jouw team, afdeling of organisatie. Deze wordt altijd specifiek op jullie situatie afgestemd.

De training kan heel gericht op 1 onderwerp worden ingestoken of juist meer vanuit breder perspectief worden aangevlogen. Soms stellen we een cyclus van kortere workshops voor waarin elke keer 1 specifiek onderwerp wordt uitgediept. Wordt in een branche gewerkt met Toolbox meetings? Onze trainingen voldoen ook aan die eisen!

Onze trainingen kunnen ook (deels) op afstand als digitale sessie worden aangeboden. De workshop fysieke belasting is in onze visie pas compleet als je ook een praktische sessie hebt gevolgd. Juist in dat deel kunnen we je laten ervaren hoe fysieke belasting op je lijf inwerkt.

kosten

Webinar
vanaf
395
Praktijk sessie na webinar
vanaf
245
Training of workshop op locatie
vanaf
545

Een reeks van workshops organiseren? Dan stellen wij graag een speciale maatwerkofferte voor de organisatie op.

Primum Movens

Als professioneel adviesbureau biedt Primum Movens zowel preventieve als curatieve trajecten aan op het gebied van Arbeid & Gezondheid.

© Copyright 2021 - Primum Movens - All Rights Reserved
Techniek: Snowfreakz Media
cross