Primum Movens logo

Deel dit artikel

Gezond thuiswerken

Door een wereldwijde pandemie is thuiswerken ineens volledig geaccepteerd. En daar zit je dan. Geen collega’s om je heen, contact met anderen vooral via digitale middelen terwijl thuis je leven ook ‘gewoon’ doorgaat. Best lastig daar een goede balans in te vinden. Je bent van goede wil en natuurlijk heeft je werk een laptop, 2e beeldscherm, telefoon met headset voor je geregeld. Zo, nu kun je aan de slag. Maar kan dat ook nog op een gezond manier?

Voor Wie

Het programma is ontwikkeld voor iedereen die thuiswerkt en dat op een gezonde, comfortabele en duurzame wijze wil doen. Of voor werkgevers die niet willen wachten totdat de eerste medewerkers klachten hebben ontwikkeld.

Waarom

  • Meer dan 30% van de thuiswerkers geeft aan klachten te ontwikkelen.
  • Thuiswerken is in vele opzichten anders dan op kantoor werken.
  • De werkgever is primair verantwoordelijk voor een gezonde thuiswerkplek.
  • Ergonomische hulpmiddelen inzetten alleen is niet voldoende.
  • Thuiswerken is de nieuwe norm.

inhoud

We helpen jou of de organisatie bij het realiseren van gezond thuiswerken. Natuurlijk hebben we het over welke middelen minimaal nodig zijn. Maar dat is slechts het begin. Of zoals wij zeggen: dat zijn de vanzelfsprekende basisvoorwaarden.

Thuiswerken vraagt echter een totaal andere kijk op je werkzaamheden en hoe je je werkt uitvoert. Je hebt andere afleiding of juist helemaal geen afleiding. Veel thuiswerkers stappen in de valkuil van blijven doorgaan. Timemanagement zoals op kantoor is thuis wel anders. Of misschien ook niet.

Als je individuele vragen hebt over thuiswerken, dan kunnen we je (ook op afstand) coachen en begeleiden. Dat kan gaan over het selecteren en inrichten van je werkplek of juist begeleiding bij jouw manier van werken.

Wil je als werkgever problemen voor zijn? Dan kunnen wij een digitale sessie gezond thuiswerken verzorgen. We geven voorlichting over de risico’s en wat de medewerkers er zelf aan kunnen doen om de impact te verkleinen. De insteek is vooral praktisch. En we sturen onze survivalgids thuiswerken na. Daarmee overleeft iedereen langdurig thuiswerken.

kosten

Webinar inclusief survivalgids thuiswerken
vanaf
395
Individuele begeleiding
vanaf
75

Meerdere medewerkers laten begeleiden? Dan stellen wij graag een speciale maatwerkofferte voor de organisatie op. Individuele aanvraag en aanvullend verzekerd voor fysiotherapie? Soms is (deel) bekostiging via zorgverzekeraar mogelijk.

Primum Movens

Als professioneel adviesbureau biedt Primum Movens zowel preventieve als curatieve trajecten aan op het gebied van Arbeid & Gezondheid.

© Copyright 2021 - Primum Movens - All Rights Reserved
Techniek: Snowfreakz Media
cross