ErgoCoach / Preventiemedewerker
ErgoCoaches of Preventie medewerkers zijn collega’s die naast hun eigen werk een extra taak op zich hebben genomen voor de preventie en vermindering van fysieke belasting.

Thema’s
De deelnemers leren in onze training risicovolle situaties op een coachende en stimulerende wijze aan te pakken. Oplossingsgericht werken, draagvlak creëren en borging zijn centrale thema’s in de opleiding.

Opleiding op maat
De inhoud van de opleiding wordt op maat gemaakt voor uw branche. De arbocatalogus en eventuele praktijkrichtlijnen zijn hierbij de leiddraad Onze opleiding is reeds succesvol gebleken voor beeldschermwerkers, productiemedewerkers en zorgmedewerkers.


Tilcursus
Gezond tillen heb je zelf in de hand. Een standaard, juiste houding of de ultieme wijze van tillen bestaat niet.  Per situatie is de in te zetten werktechniek anders en moet je je aanpassen aan de omstandigheden.

Tillen is gedrag
In onze trainingen leggen wij daarom de nadruk op gedragsmatige aspecten. De deelnemers krijgen inzicht in de risico’s van fysieke belasting, leren deze in te schatten en daar adequaat op te reageren.

Training on the job
De training bestaat uit een theoretisch kader en een praktijkdeel. Al onze trainingen worden op de werkvloer, praktisch, geoefend. Daar waar men in de werksituatie tegen problemen aanloopt, worden die direct in de training verwerkt en aangepakt.

Voorkomen van fysieke klachten is ons specialisme.
Snel en duurzaam terugkeren.
Onderzoek risico's fysieke belasting en beeldschermwerk.
Ontwerpen van gezonde werkplekken.
Maatwerk en opleidingen op niveau.